keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Osku Oppaan MEKA TV joulukalenteri 10/24

Tänään minä täällä, Osku Opas laitan tikkuja silmään ja muistelen toimintaa maaliskuussa 2014 MEKA TV joulukalenterissa.



Oikeastaan en taida joutaa tämän enempää tuota hienoa ja vauhdikasta kuukautta muistelemaan vaan vinkkaan teidät katsomaan >tuonne>>>

Maaliskuu oli siis kokolailla kohtuullisen vauhdikas, kun Jälkijunassa veturia vedettiin kolmen ohjaajan voimin.

Mitäs muuta maaliskuussa? Yksi Malike kuvauspäivä hoidettiin pois päiväjärjestyksestä sekä Me Itse vuosikokouksen suoralähetys. Porin Me Itse piti pienen kriisikokouksen, mitäs kansalaisopistojen kurssien jälkee voidaan tehdä, kun koko homma näytti tyssäytyvät Vappuun. Validia Pori elokuvaryhmässä tehtiin runomaatioita. Monikansallinen lasten ja nuorten HipHop ryhmä valmisteli omaan ensi-ilta elokuvaansa. Näytti silti tuolla ohjaaja Arille olleen yksi kokonainen vapaapäiväkin maaliskuussa, joten ei sitä joka päivä ihan tukka putkella menty.

Valmiita jutskia ei paljoa tullut Jälkijunan jyskyttäessa eteenpäin täysillä. Kokemäenjoen paikkatietoja tehtiin Ruskilan perinnepiirin kanssa 4 episodia, Validia Pori elokuvaryhmän sai valmiiksi runomaation Huviretki Reposaaressa sekä Jälkijunassa Merikarvian työkeskuksen porukka sai ensimmäisen piksillaatio animaationsa "Alku aina hankalaa" valmiiksi ja nyt vinkkaamme tähän.





Maaliskuu oli siis kokolailla vauhdikas ja huomenna sitten muistelemmekin, millaista tervanjuontia oli seuraava kuukausi huhtikuu 2014 MEKA TV maailmassa.

lauantai 6. joulukuuta 2014

Osku Oppaan MEKA TV joulukalenteri 6/24

Moro, Osku Oppaan MEKA TV jouluallakka aukeaa taas. Tällä kertaa on vuorossa luukku uusi numero kuusi.


Tänään Suomi niminen valtio täyttää 97 vuotta. Se merkitsee sitä, että kolmen vuoden kuluttua on tulossa isot 100 vuotispippalat. Se sitten lienee taas tuplajuhlavuosi, sillä KeViKe ja MEKA TV täyttää samaisena vuonna neljännesvuosisadan.

Tänä vuonna ollaan juhlittu 100 vuotta suomalaista animaatiota Jälkijunassa. Päätösseminaarissa esitettiin kolme ensi-iltaa ja tässä niistä yksi.

Olavin koulun animaatiokurssi oli ylimääräinen kiva lisä animaation juhlavuoteen, jonka mahdollisti Porin seudun kansalaisopisto. 

Sekamelska TV on animaatiokooste Olavin koulun lasten ja nuorten animaatiokurssin kokeiluista ja tuotoksista syksyn aikana. Animaation tekeminen sopii erityislapsille erityisen hienosti.


Walt Disney tuotanto vaviskoon, täältä tulee uusi animaatorisukupolvi!



perjantai 5. joulukuuta 2014

Osku Oppaan MEKA TV joulukalenteri 5/24

Osku Oppaan MEKA TV jouluallakasta taas päivää.



Jälkijunassa projekti muuttuu nyt käytännössä jälkipyykki projektiksi loppuvuodeksi. Pääpyykkärinä taidan olla minä ja tuon tässä jouluallakassa esille jälkijunassa mitä kaikkea tässä onkaan tänä vuonna tapahtunut.

Porin Jälkijunassa seminaari sitten tuli 2.12.2014 ja meni samana päivänä. Yhtenä ohjelmanumerona oli täällä animaatioelokuvan tekeminen. 4 kovaa hemmoa lähti Satu Halmelan avustamana tekemään seminaariväelle animaatioelokuvan alusta loppuun saakka. Kello 10:08 aloitettiin, ideoitiin, suunniteltiin ja kuvattiin, iltapäivällä editoitiin ja koko homma oli sitä myöten selvä kello 14:50, jolloin näimme tämän Semiaarihauskuus elokuvan maailman ensi-illassa.





Ja hauskuutta riitti tuosta sitten arvoisalle seminaariväellekin.
Olkaatten nyt hyvät te tämänkin jouluallakan lukijat.

tiistai 2. joulukuuta 2014

Osku Oppaan MEKA TV joulukalenteri 2/24

Tämä minun Osku Oppaan MEKA TV joulukalenteri avautuu nyt toiseen tarinaan, mitä MEKA TV maailmassa oikein tapahtuu.


Tänään oli Porissa JÄLKIJUNASSA seminaari ja mitäpä minä sitä tässä enempää jauhan, vaan katsokaas te surkimukset, jotka ette ehtineet junaan laisinkaan, vaikka koko seminaarin suoralähetyksen jälkijunassa.




Tuossa YouTube taltioinnissa on koko suoralähetys taukoineen, joten hätäisempien kannattaa ohittaa tauot lähetyksestä, koska silloin ei tapahdu tässä ruudulla mitään, vaan silloin meillä kaikilla oli täällä mukavaa aivan muualla.

Tässä siis vielä aikajana tälle ylläolevalle suoralähetykselle.

0:00 JOKAISELLA ON OIKEUS TIETOON
- Jaana Nordlund emäntänä 
- Porin seudun kansalaisopiston tervehdys
- Me Itse ry:n puheenvuorot Rantsilasta, Ilmajoelta, Hämeenlinnasta, Lahdesta ja Porista

52:30 ruokatauko

1:55:00 KANSALAISUUS JA LUKUTAITO
Tarmo Alava isäntänä
- Puheenvuoroja lukutaidosta ja henkilökohtaisesta avusta
- Kirjasto kansalaisuuden tukena
- Jari Nurmen standup esitys
- Satakunnan meikäläisten elokuvia ja puheenvuoroja Eurajoelta, Merikarvialta, Harjavallasta ja Porista

3:15:38 Kahvitauko

3:51:50 JÄLKIJUNASSA
- Radio Valon Jari Nordströmin johdolla tutustumme 100 vuotta suomalaista animaatiota ja 15 vuotta kehitysvammaisten animaatiota juhlavuoden satoon
- Yllätysohjelmaa
- 2 kpl maailman ensi-iltaa

HYVÄÄ KOTIMATKAA 1.12.2015 nähdään taas!


Suunnattomat kiitoksen Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen porukalle, joka mahdollisti tämän suoralähetyksen ja koko mokoman seminaarin teknisen onnistumisen. Suunnaton kiitos myös Saarisen Sepolle valoista ja visuaalisesta tunnelmasta.